Een warme kerstgroet

Het einde van het jaar nadert en dat voelt toch altijd als een mooi moment om terug én vooruit te kijken. Wij hebben het afgelopen jaar veel meegemaakt. Er zijn nieuwe (aspirant) leden bijgekomen, er zijn successen gevierd en teleurstellingen verwerkt. Ook nu al – nog zonder een eigen ecodorp – voelt deze groep echt aan als een groep waarin lief en leed met elkaar wordt gedeeld.

In het nieuwe jaar gaan wij dat saamhorigheidsgevoel versterken door met elkaar een weekend door te brengen. Er is alvast een prachtig huisje geboekt in het Belgische heuvellandschap waar we samen spelletjes zullen doen, wandelingen gaan maken en elkaar beter kunnen leren kennen. Daar hebben we natuurlijk ongelofelijk veel zin in. Uiteraard zullen we hiervan ter zijner tijd verslag doen.

En dan is er nog een mooi succesje te melden: wij krijgen van Katalys (voorheen Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij) maximaal 3 x 20 uur begeleiding voor technische expertise! Onze aanvraag hiervoor is gehonoreerd en dat is natuurlijk fijn nieuws om de feestdagen mee te beginnen. Het voelt alvast aan als een cadeautje.

Maar laten we even pas op de plaats maken. Er is veel onzekerheid in de wereld op dit moment. Dat maakt mensen rusteloos en ook wij zijn daar natuurlijk niet immuun voor. Als je – zoals wij – een uitgestoken hand prefereert boven een gebalde vuist, dan voelt dit als een lastige tijd. Werken aan biodiversiteit, meer natuur, omzien naar elkaar, uitgaan van vertrouwen in plaats van wantrouwen… Het lijkt allemaal nu even minder vanzelfsprekend in een wereld die juist verhardt.

Desondanks kijken wij vol vertrouwen naar de toekomst. In 2024 hopen wij mooie stappen te mogen zetten waarin al deze kernwaarden dubbel en dwars terugkomen. Laten we het einde van het jaar gebruiken om te bezinnen en te genieten van wat er werkelijk toe doet. Om er dan vervolgens met volle kracht weer tegenaan te gaan. Rest ons niks anders dan iedereen mooie feestdagen toe te wensen, vol liefde en warmte. Op naar een nieuw jaar! Wij hebben er zin in

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *