Op bezoek bij Ecodorp Klein Oers

Op Zondagmorgen 2 juni zijn we met zijn vijven met ons kluskloffie aan naar Ecodorp Klein Oers in Veldhoven gegaan. Zij zijn nu volop bezig met de afbouw van hun 40 biobased huisjes en kunnen daarbij altijd wel wat hulp gebruiken van gelijkgestemden. Het was mooi droog weer en de ontvangst van de toekomstig bewoners van Klein Oers was hartverwarmend. Na een kopje thee/koffie en een rondleiding door het Ecodorp in afbouwfase was het tijd voor de werkinstructies.

Andrea, Natasja en Karin gingen aan de slag in een paar huisjes om plafonds af te plakken zodat de leemstucer de volgende week aan de slag kan.

Ruud en Paul gingen in een paar huisjes aan de slag om de binnenwanden die op plekken nog niet af waren te bekleden met Fermacell platen en ontbrekende stukken Metisse isolatie aan te vullen. Daarbij kregen ze alle hulp van de mede-klussers en ‘bouwopzichter’ van die dag Ad.

Rond het middaguur was het tijd voor de lunch aan de lange picknicktafel. Iedereen had gezond en lekkers meegebracht wat werd gedeeld. We maakten nader kennis met elkaar en de tijd blijkt weer relatief als je zo samen in een mooie Ecodorp bubbel ervaringen met elkaar deelt.

Na de lunch gingen we nog een paar uurtjes aan de slag en hebben we een heel klein steentje kunnen bijdragen aan het vele werk wat de bewoners van Klein Oers samen nog te verzetten hebben en al hebben gedaan. Wauw!

Wat een fijne mensen en wat een fijne doe-dag samen weer.

Meer over Ecodorp Klein Oers op: https://kleinoers.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *