Wie zijn wij?

Paul Bausch

Mijn naam is Paul Bausch, Voorzitter Bewonersvereniging.

Vanaf mijn eerste bewuste stapjes op Moeder Aarde voel ik mij nauw verbonden met haar en alle bewoners. En ik heb een soort van Oer drive om Moeder Aarde te helpen helen van alle menselijke activiteiten die haar beschadigen.

Ik ben graag buiten en woon bij een natuurgebied in Weert Zuid-Oost, waar ik samen met mijn hond Ziggy de jaargetijden intens beleef.

In mijn werkzame leven ben ik nu 20 jaar actief als zelfstandig productontwerper en projectengineer in de afvalwaterbranche. Dat is werken aan oplossingen aan het eind van de pijplijn.

In de lokale politiek was ik actief voor SP Weert. Kartrekker van de succesvolle acties “Geen N280 ten zuiden van het spoor, door en langs de Moesel- en Kootspeel” en “Sluiten of verplaatsen van Metaalhandel en chemierecyclingbedrijf Brueckers langs de Moeselpeel”.

Als 50-plusser zet ik me nu in om Ecodorp Hof van Weleert te realiseren, naar het inspirerende voorbeeld van Ecodorp Boekel. Kleinschalig ‘from the bottom up’ in plaats van ‘ top down’, met een grote lokale positieve impact. 

Samen met gelijkgestemden wonen en werken aan een nieuwe toekomst, in verbinding met elkaar en de natuur.

Miriam Princen

Mijn naam is Miriam Princen, Secretaris Bewonersvereniging.

Ik ben geboren in Weert en woon sinds drie jaar in Tungelroy samen met mijn hond Jamie.

Ik heb als leerkracht in het speciaal onderwijs gewerkt in Amsterdam. Daarna ben ik kinderen die uit het onderwijssysteem vielen, gaan begeleiden om weer terug in leerontwikkeling te komen.

Mijn hobby’s zijn natuur, buiten spelen, wandelen, Biodanza. 

Ik zie uit naar groen wonen, samenleven en werken in een kleine woongemeenschap. 

Voor en met elkaar het beste ervan maken en genieten van het buitenleven.

Hans Janssen

Mijn naam is Hans Janssen, Penningmeester Bewonersvereniging.

Ik ben een gepensioneerde Techneut. Geïnteresseerd in nieuwe duurzame ontwikkelingen die praktisch toepasbaar zijn voor huishoudens. Daarnaast ben ik een gepassioneerd wandelaar en een liefhebber van onze lokale natuur.

Andrea van Dijk

Mijn naam is Andrea van Dijk, Aspirant-lid.

Afkomstig uit Reuver, maar op dit moment woonachtig in België, waar ik voor de liefde naar toe ben verhuisd. De plannen die we samen hadden (zelf een strobalen woning bouwen midden in de natuur van het prachtige Wallonië, zo ecologisch, duurzaam en zelfvoorzienend mogelijk leven en chambres d’hôtes uitbaten met een Permacultuur-moestuin en een eetbare bostuin/voedselbos erbij op bijna een halve hectare) hebben we helaas om financiële redenen moeten afblazen. De liefde doofde ook uit, maar ik heb mijn dromen nooit vaarwel gezegd. En toen kwam Hof van Weleert op mijn pad en wist ik: dit is het!

Ik had al een jaaropleiding Permacultuur gedaan en deze heb ik nu aangevuld met een cursus Voedselbosontwerp en -advies, waar ik echt mijn passie in heb (terug)gevonden! Nu ben ik dan ook bezig met het ontwerpen van een voedselbos voor het perceel waar we hopelijk ons Ecodorp kunnen starten.

Mijn grootste wens is om in de vrije natuur te wonen en me in te zetten om de biodiversiteit te vergroten door de aanleg van nieuwe natuur, een voedselbos, een moestuin en kruidenrijke graslanden rond onze kleine huisjes. Dat deze huisjes biobased worden is iets dat ik enorm belangrijk vind, vanwege het gezonde binnenklimaat en ook omdat ik heel graag mijn ecologische voetstap wil verkleinen.

Bij mijn verhuizing naar een kleiner huis na de scheiding heb ik al een begin gemaakt met ontspullen en minimalistischer leven, maar ik ben er nog lang niet. Ik ben echter een doorzetter, weet van aanpakken en wil mij met hart en ziel inzetten voor het slagen van dit initiatief, waar ik voor 100% achter sta.

Truus

Mijn naam is Truus, Aspirant-lid.

Ik heb een autodidactisch vermogen. Ik leer door het luisteren naar advies en door het af- en meekijken bij andere mensen.

Ik hou van het buitenleven: groentetuin, dieren en de natuur zijn mijn lust en mijn leven.

Wat ik vooral meebreng naar het Ecodorp is positiviteit, vrolijkheid en een zeer gemotiveerde instelling.

Ad Vlems

Mijn naam is Ad Vlems, initiatiefnemer van Ecodorp Boekel.

Ecodorp Boekel is het eerste VrijCoop project dat in 2021 de drie grootste duurzaam bouw awards heeft gewonnen. Het project is al bezocht door meer dan 15 directeuren van verschillende ministeries, de hele top van de Provincie Noord-Brabant en een Europarlementariër. Het project heeft al voor 4 miljoen aan subsidies mogen ontvangen. In 2021 heb ik 4 x op landelijke TV mogen uitleggen wat Ecodorp Boekel inhield.

De slogan van Ecodorp Boekel is ‘een inspirerend voorbeeld voor duurzaam leven in verbinding’. Ik heb plaats genomen in het kernteam van Ecodorp Hof van Weleert om het volgende inspirerend voorbeeld te helpen opzetten.