Actueel

Graag houden we jullie op de hoogte van de status van ons project, voor zover mogelijk. Ook willen we meer duidelijkheid verschaffen, want het blijkt dat mensen op de website niet alle informatie vinden die ze zoeken. 

De laatste tijd krijgen we regelmatig nieuwe aanmeldingen. Daar zijn we heel blij mee, want we zoeken nog medebewoners. De leeftijden van de huidige leden liggen zo rond de 50-55 jaar, maar voor meer balans en dynamiek in de groep zijn jongere mensen zeker ook welkom. We gaan op dit moment uit van 8 huisjes en met de huidige leden zijn er daar 4 van bezet; onze groep bestaat uit één koppel en 3 alleenstaanden. Wij staan ook open voor gezinnen met kinderen. De huisjes zullen 60 m2 groot worden, dus zeker geschikt voor één- en twee-persoons huishoudens, maar ook voor een gezin met kinderen dat er bewust voor kiest om kleiner te wonen en meer buiten te zijn. 

Op dit moment zijn er spannende, nieuwe ontwikkelingen. We hebben een stuk grond op het oog en zijn in gesprek met de eigenaar en de gemeente. Dit is ook precies de reden dat we helaas nog geen verdere mededelingen kunnen doen. Het zou de onderhandelingen namelijk negatief kunnen beïnvloeden en dat is het laatste dat we willen. Er is in ieder geval goede hoop dat het Ecodorp eindelijk mag gaan landen in de omgeving van Weert en zodra er iets concreet is, zullen wij deze informatie delen op de website onder het tabblad Actueel. 

Mocht je interesse hebben om deel uit te maken van ons initiatief en willen meedenken en meewerken om alles vorm te geven en er een succes van te maken, vul dan zeker het contactformulier in. Wij zullen dan via mail contact met je opnemen. Als we na ons mailcontact het gevoel hebben, dat je in onze groep zou kunnen passen, word je uitgenodigd voor een van onze kennismakingsbijeenkomsten. Als er een wederzijdse klik is, is het de bedoeling dat je 3 maanden meedraait als geïnteresseerd lid. 

Dat houdt in: 

  • Wekelijks overleg online via Teams op woensdagavond (+/- 1,5 uur)
  • Ongeveer één keer per maand een fysieke bijeenkomst, om elkaar beter te leren kennen, kennis te delen, te brainstormen over onze plannen en zaken die geregeld moeten worden met elkaar af te stemmen. Meestal vindt dit plaats op een zaterdag. In de toekomst willen we dit graag af en toe uitbreiden naar een heel weekend.  
  • Leuke activiteiten en excursies

Na deze proefperiode wordt er een Algemene Ledenvergadering belegd in Teams en wordt er door de kernleden gestemd over je toetreding als aspirant-lid. Mits je zelf aangegeven hebt dat je dit graag wilt, natuurlijk. Als aspirant-lid heb je in principe recht op een huisje. 

Uit bovenstaande blijkt dus, dat we wel van je verwachten dat je bereid en in de gelegenheid bent om tijd in het Ecodorp te investeren; straks als het gerealiseerd is, maar ook nu al, in het traject in aanloop naar de realisatie. Mocht dit alles je aanspreken, dan zien we je aanmelding graag tegemoet. Stuur een mailtje naar welkom@weleert.nl en wij laten zo spoedig mogelijk van ons horen!