Januari feestmaand

Nog helemaal in de feeststemming na een gezellig weekend in Belgisch Limburg, volgt al meteen het volgende feestje:  de uitreiking van de cheques voor de Raboduurzaamheidsbijdrage.

Wij zijn er bij, want ons plan voor een natuurbelevingspad heeft zo’n mooie duurzaamheidsbijdrage gewonnen van de Rabobank. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 10 januari mochten we de cheque in ontvangst nemen. Daar zijn we natuurlijk super blij mee!


Het doel van het pad is de biodiversiteit te vergroten en middels informatiebordjes met leuke en nuttige  informatie aan natuureducatie te doen. De sneeuw van de afgelopen weken heeft onze plannen even in de ijskast gezet, maar als de temperatuur boven nul komt aankomende week gaan we van start. Als eerste stap gaan er biologische bloembollen de berm in.

We hebben honderden verschillende tulpen en narcissen mogen ontvangen middels een donatie van Natural bulbs. In het voorjaar ontstaat er zo in de berm een feestje voor de beestjes en voor ons, de mens, voor het oog.


Samen met de vogelwerkgroep van IVN gaan we begin maart  nestkasten ophangen aan bomen langs de Haanheuvelweg. Hiermee hopen we diverse vogels aan te trekken. Ook komt er een vervanging voor een vervallen steenuilennestkast.

Ook al zijn we nog geen eigenaar van het beoogde perceel voor ons Hof van Weleert, we willen met deze actie toch alvast ons steentje bijdragen aan de versterking van de biodiversiteit in dit gebied. Met de werkdagen aan het natuurbelevingspad combineren we een leuke teambuilding-activiteit met lekker samen buiten werken zoals we dat in de toekomst in het Ecodorp ook hopen te doen.

Helpende handjes zijn welkom!  Wil je meehelpen bij de aanleg van het natuurbelevingspad?  Stuur dan een mailtje naar welkom@weleert.nl. We hebben zin om samen aan de slag te gaan en de Haanheuvel in bloei te zetten.

1 reactie

 1. De lente komt eraan!

  de dagen lengen en hoe mooi is het dat ons plan om de Haanheuvel in bloei te zetten kop en staart krijgt. Er zijn 30 nestkasten besteld en staan inmiddels klaar om opgehangen te worden door een groep ecodorpers, buurbewoners en groene vrijwilligers op 3 maart as. 26 Vogelkasten en 4 vleermuiskasten, mede mogelijk gemaakt dankzij een duurzaamheidsbijdrage van de Rabobank, wauw! Het is zo mooi om nu echt aan de slag te gaan. We beginnen na de bollenplantactie van vorige week met het ophangen van nestkasten voor de koolmees, pimpelmees, de boomkruiper, gekraagde roodstaart, winterkoning, mus en boomklever. En de vleermuizen krijgen vier schuilplaatsen op het Zuiden gericht. Op landgoed Knapesbert wordt door IVN Weert een vervallen steenuilenkast vervangen.

  Leuk om te organiseren samen met Natasja, Laura, Andrea en Samira. Mooi om te zien hoe het plan werkelijkheid wordt; de Haanheuvel wordt vanaf komend voorjaar omringt door nestgelegenheden voor vogels en vleermuizen, op de kaart gezien als een warme arm om het Ecodorp gebied.

  De mezen zijn gek op (processie) rupsen. Dus ook in de eiken langs de Breijbaan krijgen zij nestkastjes. Puur natuur, met een beetje hulp van de buurt.

  Wat fijn dat we als ecodorpers samen met de buurt en vrienden nu aan de slag gaan.
  Voorjaar 2024.

  Mooi vooruitzicht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *