Weekendje Belgisch Limburg

Eindelijk is het zover! Ons eerste weekend samen!

We verheugen ons op ons weekendje samen maar het is toch ook wel een beetje spannend omdat we elkaar nog niet zo heel lang kennen. De insteek van dit weekend is dan ook om elkaar beter te leren kennen met vooral ook heel veel gezelligheid.

Op een vrijdagmiddag in een vers nieuw jaar arriveren we op een prachtige plek in Belgisch Limburg. We logeren in een oude vakwerkboerderij. De kamers worden verdeeld, de koelkasten gevuld en de spelletjes op tafel gelegd. Ons weekendje samen kan beginnen!

Na de avondmaaltijd komen de spelletjes weer op tafel.

Gelukkig zijn we allemaal ‘spelletjesmensen’.

Na een korte nacht starten we met een uitgebreid ontbijt en een stevige wandeling in de mooie omgeving.


En natuurlijk mag de Limburgse vlaai bij het koffiemoment niet ontbreken.

Er wordt ook nog even ‘gewerkt’. ’s Middags volgt er een brainstormsessie over het toekomstige buurthuis; hoe zien we het voor ons? Welke sfeer willen we? Wat willen we in ons buurthuis doen? Wie wil wat doen? Workshops, filmavondjes, spelletjes-middagen, samen koken, samen eten, het komt allemaal voorbij. We zien het allemaal al voor ons.


Na deze inspirerende brainstormsessie hebben we een stroopstokerij in de buurt bezocht en uitgebreide uitleg gehad over het proces van appel tot stroop. Na het proeven vlogen de strooppotten over de toonbank.


’s Avonds wordt er samen gekookt en heerlijk gegeten. Vervolgens zorgen de spelletjes met diepgaande vragen ervoor dat ervaringen, jeugdherinneringen en geluksmomenten met elkaar worden gedeeld. Iedereen voelt de verbondenheid en veiligheid om lief en leed te delen. Er zijn herkenningsmomenten, er wordt gelachen maar ook wel eens een traantje gelaten. Er is respect, medeleven en begrip voor elkaar. We voelen de verbondenheid en dit is precies hoe we het graag willen; samen zijn met gelijkgestemden.


Zondagmiddag komt veel te snel en het afscheidsmoment is aangebroken.
Één ding staat vast; dit is voor herhaling vatbaar!
Ons volgende weekendje samen staat al op de agenda.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *