Ons natuurpad is geopend!

Eerder vertelde wij op deze plek al over de voorbereidingen aan “ons” natuurbelevingspad rondom de Haanheuvelweg. Na het ophangen van de nestkastjes en het inzaaien van de bermen was het afgelopen weekend tijd om de informatiepaaltjes te plaatsen.

Dat was best zwaar werk, maar gelukkig waren we met velen. Het gaat om vijf houten paaltjes waar informatiebordjes op zijn geschroefd.Door middel van de paaltjes worden wandelaars aangespoord om zich heen te kijken, te voelen, te ruiken en uit te rusten. Door de QR-codes te scannen krijg je achtergrondinformatie over het gebied. Ook zijn er op deze manier vogelgeluiden te beluisteren. Zo wordt je geholpen om vogels te herkennen en je (meer) bewust te worden van de flora en fauna om je heen.

Nadat al het werk gedaan was, was het natuurlijk tijd voor de opening! In het bijzijn van buurtbewoners, vrienden en andere geïnteresseerden, werd het eerste paaltje door Rudy Nordhausen onthuld. Hij sprak daarbij wijze woorden over het belang van biodiversiteit en de heilzame werking van de natuur.

De natuur ingaan zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt en het vermindert het risico op allerlei ziektes. Bovendien is het ook nog eens gratis!

Rudy Nordhausen

We hieven ons glas gevuld met vlierbloesemlimonade en wandelden vervolgens gezamenlijk het pad.


Wil jij ook de wandeling Rondje Haanheuvel maken en met andere ogen kijken naar de Weertse natuur? De wandeling start op de hoek van de Breijbaan en de Spechtebaan. Naast het houten bankje vind je de eerste informatiepaal. Volg de witte pijlen om de hele route te lopen. Het Rondje Haanheuvel is ongeveer 2 kilometer lang.

Wij zijn supertrots op deze gezamenlijke inspanning! Wij willen de buurtbewoners en alle andere betrokkenen hartelijk bedanken. Het Natuurbelevingspad is mede mogelijk gemaakt door de Rabo Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *