Beweging

Hallo allemaal,

we hebben met zijn allen een heftige tijd doorgemaakt tijdens de Corona crisis. Onze kerngroep is qua aantal kartrekkers gegroeid en weer afgenomen. Plannen zijn bijgesteld omdat een beoogd perceel afviel. Dan kan je weer opnieuw beginnen. Maar dat hoort er allemaal bij. Nieuwe focus. Nieuwe kerngroepleden.

We hebben nu een aantal dierbare zijlijners, die het op het moment allemaal te onzeker vinden en terecht dat kost een hoop energie. Alle zeilen bijzetten en hens aan dek om scherp in de wind te varen. Er waait een gekke wind in bestuurlijk Nederland, ze weten gewoon niet hoe de urgente problemen op te lossen en een koers uit te zetten.

Gelukkig zijn er pioniers die succesvol zijn. Zoals bijvoorbeeld die van Ecodorp Boekel en de Leef en Groei Hoeve. En niet te vergeten de talloze Ecodorp initiatieven die aangesloten zijn bij het Ecodorpen Netwerk GEN Nederland, Europa en wereldwijd EN coƶperatieve kennisdeel platform Cooplink.nl.

Zij hebben hard aan de weg getimmerd en deuren geopend. En dat doen ze nog steeds om ecologische wooninitiatieven een kans te geven, als pioniers in de richting van hernieuwde wetgeving. Zij zitten aan tafel met de landsbestuurders en pleiten voor een alternatief. Chapeau voor deze kartrekkers!

Qua organisatie hebben we veel bereikt. We hebben beslist dat we ons Ecodorp gaan realiseren in samenwerking met Vereniging Vrijcoop. Dat betekent dat we bij de notaris een Bewoners Vereniging (BeVer) gaan oprichten en die inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dan hebben we een rechtsvorm.

We gaan ons project indienen bij Vrijcoop. Als ons project wordt aangenomen in de Algemene Leden Vergadering (ALV) dan worden we een Vrijcoop project.

Duurzaam betaalbare huurwoningen die nooit op de markt kunnen komen, sociaal en zekerheid.

Daarbij leggen wij als Ecodorp Hof van Weleert de projectdoel lat hoog. We gaan 5 hectare nieuwe natuur aanleggen en willen daarvoor als tegenprestatie van de bestuurders een permanente vergunning om daar 8 kleine duurzame, biobased off grid woninkjes in te plannen. We worden dan ook natuurbeheerders.

Nog genoeg werk te doen de komende maanden.

Wel leuk, want we gaan meehelpen om de grote vraagstukken van NU op te lossen. En meewerken aan een blauwdruk hoe het leven simpeler, rechtvaardiger en in verbinding met elkaar en moeder Aarde kan zijn. Ook een mooi positief gevoel dat de kritische massa groeit en we daaraan bijdragen.

Wil je meedoen?

Op dit moment van schrijven zoeken we nog versterking van onze kerngroep. En zijn er nog 4 geplande huisjes beschikbaar.

Op de Contactpagina vindt je ons als je wilt reageren.

Op de Blog pagina kan je een berichtje insturen.

Tot zover,

Warme groetjes,

Paul

2 Reacties

  1. Wat een prachtig initiatief! Ik omarm het volledig en volg jullie vorderingen op de voet. Ik verwacht dat het een mooie, inspirerende woonplek gaat worden waar alles samen gaat komt wat echt belangrijk is!
    Heel veel succes met deze missie Paul, Miriam en mede kernleden.

  2. Praktisch idealisme is nodig. Er is moed voor nodig om aan de slag te gaan, en doorzettingsvermogen om het idee te laten slagen. Hierbij wens ik jullie succes. Ik zal jullie volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *