Ecodorpers in actie voor de natuur

Natasja Kornet

Zaterdag 4 november was het dan zover: natuurwerkdag. De halve kerngroep had zich aangemeld om te gaan helpen bij de Schaapsdijk. En met ons nog ongeveer 15 vrijwilligers. Geert Gabriels (Groenlinks-PVDA kandidaat voor de tweede kamer) was ook van de partij en ging na dit fotomoment echt aan de slag met de riek om maaisel van een wei bij elkaar te harken.

Geert Gabriƫls en Natasja Kornet

Een andere klus van die ochtend bestond uit het verwijderen van berkenopslag om het dicht groeien van het terrein te voorkomen. Het was stevig spitten om door de graslaag te komen en de wortels uit in de kleiachtige ondergrond te kunnen trekken.

Waar deden we dit voor?
Voor de gevlekte orchis, die houdt van een vochtige ondergrond. En voor speciale vlinders zoals dikkopjes en ook voor de levend barende hagedis.

Gevlekte orchis

Voor mij een eyeopener, dat je deze bijzondere soorten zo dicht langs de spoorbaan kunt aantreffen. Dan zie je maar weer… natuur is zoveel meer dan alleen bos en hei.

Dank je wel Peter Niessen en andere enthousiastelingen van IVN werkgroep Biodiversiteit voor de mooie ochtend. PS. Voor iedereen er niet bij was, je hebt ook een geweldige lunch gemist met heerlijke pompoensoep, broodjes en nasi. Ook daarvoor dank @Peter, Toos en Theo.

Wil je ook eens meedoen? Of meer weten over dit mooie natuurgebiedje?
https://www.ivn.nl/afdeling/weert-eo/werkgroep-biodiversiteit-schaapsdijk/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *