Nieuwe leden en nieuwe energie

10 september 2023


Op een zonovergoten, warme september zondag  hebben we als kerngroep weer een kennismakingsmiddag georganiseerd met een divers groepje mensen die zich bij de Cirkel sociaal hadden gemeld omdat ze enthousiast waren over ons Ecodorp. Zij zijn uitgenodigd nadat zij zich ingeschreven via het aanmeldformulier, waar ze over zich zelf vertelden, waarom ze in een Ecodorp willen wonen en wat ze willen en kunnen betekenen voor het Ecodorp.

Op het heetst van de dag (32 °C) kwamen we samen bij fiets- en wandelcafé Hoeve Lieshout aan de Breijbaan en hebben we met elkaar kennisgemaakt en een vragen spelletje gespeeld waar de genodigden op thema’s van het leven hun antwoord konden geven. Zeer verhelderend en leuk!

Daarna zijn we met zijn allen via het schaduwrijk bos langs de Kootspeel gewandeld naar de doellocatie van het Ecodorp aan de Haanheuvelweg/Breijbaan. Daar heeft iedereen een goede indruk gekregen van de prachtige omgeving en hoe het Ecodorp daar in past. Vanwege de warmte zijn de genodigden, die soms van ver kwamen, van daaruit weer naar huis vertrokken.

De kerngroep is daarna samengekomen bij Paul om na te praten en verder te filosoferen over onze huisjes en het inrichtingsplan.

Op de woensdagavond daarop heeft de kerngroep in consent besloten wie van de genodigden zich konden aanmelden als geïnteresseerd lid. Dat was niet makkelijk, want het was een grote groep, leuke mensen en er zijn maar 8 huisjes. Belangrijk is het eerste gevoel, de klik, de energie, maar ook kijkend naar de totaalsamenstelling van de groep toekomstige Ecodorpers qua diversiteit, leeftijd, interesses.
En wat de nieuwe leden kunnen bijdragen aan een stabiele groep en het werk dat gedaan moet worden.

Na de vergadering zijn er vijf mensen uitgenodigd om zich aan te melden als geïnteresseerd lid, waarvan een enthousiast stel met twee jonge dochters.

Daarna hebben zich het stel met hun dochters en een single dame aangemeld en zijn nu geïnteresseerd lid van Bewonersvereniging Ecodorp Hof van Weleert. Daarmee is de groep Ecodorpers gegroeid tot een ledental van 11 mensen.

Op 20 september hebben zij al enthousiast meegedaan aan hun eerste Teams vergadering en op 1 oktober doen ze allemaal mee aan onze live doe-dag.
Dan zullen we tussen de middag weer een mogelijk nieuw geïnteresseerd lid gaan ontmoeten.

Als kerngroep zijn wij blij met de positieve energie die de nieuwe mensen meebrengen, ieder met zijn/haar eigen kennis en ervaring.

Van harte Welkom Samira, Rogier en Laura en dochters!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *