Samenwerken met Hogeschool Zuyd

29 augustus 2023 – Perron Zuyd – Station Weert

Paul Bausch

Eind augustus werd ik gebeld door Peter Princen, overkoepelend directeur van de technische opleidingen bij Hogeschool Zuyd, of wij als Ecodorp Hof van Weleert mee wilden doen aan de aftrap van het nieuwe studiejaar voor de lectoren en opleidingsmanagers, middels een kick off, presentatie van ons duurzame plan voor een Ecodorp in Weert, samen met Herenboeren Land van Weert en WeertEnergie.

Peter had van ons Ecodorp initiatief gehoord van wethouder Wendy van Eijk en vond ons passen in de combinatie van Weerter duurzame initiatieven.

Hogeschool Zuyd gaat zich nu na talloze mooie projecten in oa. Heerlen, Maastricht en Sittard ook haar vleugels uitslaan naar het Weerterland.

Daar konden we natuurlijk alleen maar JA op zeggen dus hebben Natasja en ik op perron Zuyd een duo presentatie gegeven over ons Ecodorp en heel fijn gediscussieerd met de lectoren die het gesprek wel aangingen. Er waren veel raakvlakken met de issues waar ook Herenboeren Weerterland en WeertEnergie mee te dealen hebben. Want het is niet makkelijk en ‘standaard’ als je van onder af aan, dus vanuit een burgerintiatief iets duurzaams wilt doen voor de samenleving.

De regelgeving loopt in die zin nog enigszins achter op de vaart der volkeren, gelukkig is er bijv. Hogeschool Zuyd met lectoren die de nieuwe generatie graag meeneemt in de uitdagingen van de toekomst.

Deze middag was zeer waardevol voor alle aanwezigen, hoopgevend ook dat er vanuit positiviteit, inzicht, ervaring en daadkracht echt de wereld en al haar bewoners een toekomst heeft.

Wordt vervolgt…

lees het artikel op Nederweert24

Links:

https://www.zuyd.nl/over-zuyd/nieuws/2023/02/zuyd-circulair-perron-weert-officieel-geopend-door-staatssecretaris-vivianne-heijnen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *