We gaan er iets moois van maken

Hoera, de gemeente Weert heeft ingestemd met ons principeverzoek!
Lange tijd moesten we de beoogde locatie voor ons Ecodorp geheim houden. Nu mogen we het vertellen.

We gaan Ecodorp Hof van Weleert realiseren op de Haanheuvelweg / Breijbaan. De huidige vervallen bebouwing met asbest gaan we opruimen. Er voor in de plaats komen tien kleine klimaatpositieve woningen ingebed in een voedselbos, waar vogels, vlinders, egels en andere dieren welkom zijn.

Ons motto is dat we er iets moois van gaan maken. We gaan voor groen, we gaan voor sociaal en we gaan voor milieuvriendelijke innovatie. Zo komt er ook een buurthuis en twee huurwoningen (Thoeës Huuskes) die bedoeld zijn voor mensen die “even een pauze nodig hebben in hun leven” en maximaal zes maanden bij Hof van Weleert verblijven.

Om ons steentje bij te dragen aan de o zo nodige energie transitie, willen we ‘living lab’ (proeftuin) te zijn voor nieuwe milieuvriendelijke materialen en technologieën die in woningbouw kunnen worden toegepast. De resultaten van dergelijke studies delen we om andere partijen in de woningmarkt te inspireren en te helpen om ook duurzame keuzes te maken.

Dit is in een notendop ons initiatief. We zijn heel blij dat de gemeente heeft ingestemd met het principeverzoek voor ons initiatief. Wat zouden we dus nu graag echt aan de slag gaan en gaan slopen en bouwen. Zover is het helaas nog niet. Eerst moet het bestemmingsplan aangepast worden en als dat in orde is, hebben we nog een bouwvergunning nodig. Stapje voor stapje. Ecodorp Hof van Weleert, het eerste Ecodorp van Limburg gaat er komen.

Wil je alvast mee wandelen over het Ecodorp zoals we dat in gedachten hebben? Klik dan hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *