Weer een stap voorwaarts

Ecodorp Hof van Weleert heeft weer een mijlpaal bereikt!

‘Gewoon’ VrijCoop lid waren we al een tijdje. Maar sinds de ALV van VrijCoop op 4 juni zijn we VrijCoop projectlid geworden. En daar zijn we heel blij mee! Dit is weer een belangrijke stap voorwaarts in de richting van de realisatie van Ecodorp hof van Weleert. Een echte mijlpaal want nu we projectlid zijn gaat het VrijCoop bestuur samen met onze bewonersvereniging, de vastgoed vereniging Ecodorp Hof van Weleert oprichten. Die vastgoedvereniging hebben we nodig als we grond willen aankopen. Misschien denk je, waarom dit juridische gedoe samen met VrijCoop?

Zoals te zien in het plaatje, krijgt de vastgoedvereniging Ecodorp Hof van Weleert maar twee leden. Vereniging VrijCoop wordt het controlerend lid, dat ervoor zorgt dat de woningen die we gaan bouwen voor nu en in de verre toekomst sociale huurwoningen blijven en niet verkocht kunnen worden.

Het tweede lid van de vastgoedvereniging is onze eigen bewonersvereniging Ecodorp Hof van Weleert. Als bewonersvereniging zijn we uitvoerend lid, wat wil zeggen dat we zelf de dagelijkse gang van zaken en het onderhoud regelen en daarover zelf besluiten nemen. Gaat het over grotere besluiten, zoals over aankoop of verkoop van grond, dan nemen we die samen met VrijCoop.

Omdat VrijCoop wil dat de woningen ook op de lange termijn betaalbaar blijven voor iedereen, zal VrijCoop niet instemmen met een voorstel waarbij woningen of de grond verkocht worden. Deze constructie is dus een soort van garantie om de woningen betaalbaar te houden voor de generaties na ons. Dat alleen al is goed nieuws.

Maar er is nog meer. Voor ons als Ecodorp in oprichting is het VrijCoop een enorme steun in de rug. We krijgen twee mentoren toegewezen en we mogen meeliften op de ervaringen van andere inspirerende VrijCoop projecten. Daar zijn we heel dankbaar voor.

Wil je meer lezen over VrijCoop en onze organisatie structuur? https://weleert.nl/organisatiestructuur/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *