Op bezoek bij Ecodorp Boekel

Als Ecodorp Hof van Weleert ergens goed in is, dan is het wel in leren van andere projecten. Gelukkig is de Ecodorp cultuur er één waarin kennis delen hoog in het vaandel staat. We gaan geregeld online voor een webinar bij GEN-NL.nl. Fysiek op bezoek bij een ander initiatief, dat is toch een heel andere beleving

Op vrijdag 24 juni mochten we aansluiten bij de lezing ‘Ondergronds gezwam’ van Marc Siepman in het buurthuis van Ecodorp Boekel. Wat een gouden kans. Marc verstaat de kunst van schijnbaar oninteressante dingen heel boeiend te vertellen. Een quote die we niet zo maar vergeten: ‘De meeste problemen worden veroorzaakt door een oplossing’. In de dagen erna zien we steeds meer voorbeelden waarop deze uitspraak van toepassing is. Nog iets wat bij blijft: het zijn de schimmels die zorgen voor een goede bodemstructuur. Je kunt ze vergelijken met een waterleiding- en internetwerk onder de grond. Net als bij leidingen in een bebouwde omgeving kun je er dus maar beter zoveel mogelijk afblijven. Niet spitten dus.

Natuurlijk gingen we met Marc de tuin in. De schop ging voorzichtig de grond in en we leerden meer over bodemkwaliteit. Superinteressant allemaal! @Dank je wel Marc!  (https://marcsiepman.nl/)

@Ad Vlems, dank je wel voor de uitnodiging.

De dag erna was het weer raak. Zomerfeest bij Ecodorp Boekel. Een vrolijke boel, met rondleidingen, workshops, muziek en veel ruimte om te praten met bewoners en andere bezoekers. Echt sfeerproeven. De techneuten konden alle vragen over bouwmaterialen en technische installaties van de Ecowoningen stellen. Ecodorp Boekel is een echt living lab. Dat wil zeggen dat er praktijkervaring opgedaan wordt met duurzame innovaties voor woningbouw. De Cesar accu die komende winter de woningen warm moet gaan houden is daar een mooi voorbeeld van. Omdat Ad daar veel beter zelf over kan vertellen: https://www.ecodorpboekel.nl/cesar-nl/

Voor de meer culinair geïnteresseerden was de gezamenlijke potluck maaltijd het moment om  geïnspireerd te raken.  Wat was er veel lekkers om van te smullen. Nooit geweten dat er zoveel variaties mogelijk zijn met bietjes. We hebben genoten. Tijdens de maaltijd maakten we kennis met Diny Ceelen, onze co-mentor vanuit VrijCoop. @Diny dank je wel dat je je kennis en ervaring met ons wilt delen.

Toppunt van teambuilding was het spel met de touwen en blokjes. @Ecodorp Boekel, bedankt voor de superleuke dag bij jullie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *