European Day of sustainable communities 2022

Gisteren, Zaterdag 24 september 2022 hebben we als Ecodorpers in spé meegedaan met de EDSC2022.

De hele maand september kunnen lokale duurzame maatschappelijke initiatieven een ‘Event’ organiseren onder de paraplu van ‘Communities for Future’.

Door in actie te komen voor een betere wereld.

Wij hebben gekozen een ‘Cleanup day’ te doen in het natuurgebied de Krang, grenzend aan de Breijbaan en nieuwe Leukerbeek in Weert.

Onder het genot van een kopje koffie en een heerlijke pannenkoek met jam van Miriam (naar befaamd recept van Hans sr) maakten we kennis met Natasja die zich had aangemeld om kennis te maken met ons groepje.

Een bijzonder mooie ontmoeting.

En ook hoe mooi weer dat Ecodorpers in spé zoveel raakvlakken hebben en verbinding zoeken. Daar zijn geen woorden voor nodig.

Andrea kwam met een leuk kennismakingsspelletje, waarbij we in een kring stonden en iets over onszelf vertelden en een bolletje wol overgooiden naar een ander die kon inhaken op een raakvlak van de verteller. Heel leuk en leerzaam!

Toen het bolletje wol op was, waren we in een soort spinnenweb met elkaar verbonden en waren we klaar om op pad te gaan met knijpstokken en vuilniszakken het gebied in.

Via de Breijbaan waar we al heel veel zwerfvuil oppikten, hebben we even een kijkje genomen op een van de mogelijke Ecodorp percelen. Daarna liepen we via de Grotekouseykweg naar het vogelkijkscherm bij het ven in de Roukespeel.

We blijken dus als groep heel veel belangstelling in vogels te hebben en niet geheel toevallig blijkt Natasja een vogelkenner te zijn die ons graag wil meenemen in de vogelwereld. 

Na de Roukespeel zijn we via het bos op het oerstuifduin aan de Roekes, langs de oude en nieuwe Leukerbeek teruggelopen naar Hoeve Lieshout.

Al lopende kwamen we ongelofelijk veel plastic, glas, blik en ander afval tegen dat we opgeruimd hebben. 

Hierbij waren er soms ook emotionele momenten omdat we allemaal hetzelfde gevoel hadden, erg confronterend om te zien wat mensen achteloos in de natuur achterlaten!

Eenmaal terug werden de volle vuilniszakken onderling verdeeld om thuis in de kliko te kunnen doen.

Na nog een drankje en een pannenkoek en mooie gesprekken namen we afscheid van elkaar.

Hoe mooi ook om te weten dat we deze dagen veel vaker samen gaan meemaken!

Wat een mooie dag hebben we samen beleefd.

De komende ontmoeting zijn de andere mannen, Hans en Hans sr binnen ons Ecodorp er ook bij.

Ik ben ook wel benieuwd hoe het gaat uitpakken naar het profiel wat geopperd werd door de dames voor een nieuwe man binnen de club, ‘een man met grote handen’ ?

Ik vond het een superdag met Miriam, Andrea, Annemiek, Yin en Natasja.

En Ecodorp Boefke Ziggy natuurlijk 🐾🐾

🙏 Paul

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *