Bewoners Vereniging Ecodorp Hof van Weleert opgericht.

Op 20 september 2022, wat een mooie datum, hebben de bestuursleden Hans, Miriam en Paul hun handtekening gezet onder de oprichtingsakte van de Bewonersvereniging (BeVer) van Ecodorp Hof van Weleert!

Met dank aan MHK  notarissen in Weert, met name Mr. Luc Malherbe, die ons maatschappelijk van belang zijnde Weerter verenigingsinitiatief ondersteunt.

Het is een bijzonder moment na jaren van voorbereiding, een mijlpaal. We hebben nu een rechtsvorm als toekomstige bewoners van een natuurlijke woonvorm; een Ecodorp.

Wij als Ecodorpers in spĆ© gaan ons best doen om een voorbeeld en inspiratiebron te zijn om maatschappelijk en duurzaam, samen het initiatief te nemen als burgers. 

Om te laten zien dat het ook anders kan! Kleinschalig. Op buurtniveau.

Klimaat adaptief en biodiversiteit versterkend. Welzijn, er voor elkaar zijn.

Een burgerinitiatief om Gemeente en Provincie te helpen om hun groene ambities waar te kunnen maken.

We beginnen met de bewonersvereniging, waar mensen lid van zijn die hun hart volgen en willen leven in balans, in verbinding met de natuur en met elkaar. Onthaast en met zielsoog voor moeder Aarde. Wat zij van ons vraagt om de balans te herstellen. 

Ecodorp Hof van Weleert wil vijf hectare nieuwe natuur aanleggen langs natuurgebied de Krang in Weert. Als hoeders van die biodiversiteitsversterkende natuur willen we daar ingebed in wonen, klimaat adaptief, CO2 negatief (CO2 vastleggen) en maximaal off grid en selfsupporting. 

Daarbij worden wij geholpen door eerdere initiatiefnemers van Ecodorp en Co-housing initiatieven, die er in Nederland bestaan. We helpen elkaar met kennis en daad.

Weert, Stad in het Groen, Ecodorp Hof van Weleert is weer een stapje dichterbij realisatie gekomen.

Op naar de volgende horde en uitdaging!

Daarover in volgende blogs meer.

Wil je informatie of iets delen met ons?

Voel je vrij om te reageren op welkom@weleert.nl

Warme groetjes,

Paul

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *