Duurzame Lintje 2024 voor ‘onze’ Ad

3 september 2024

foto overgenomen van gen-nl.nl

‘Onze’ Ad, initiatiefnemer van Ecodorp Boekel en kerngroep lid van Ecodorp Hof van Weleert heeft het Duurzame Lintje 2024 gekregen. En dat is niet zomaar iets.  Elk jaar krijgen zo’n 6000 mensen een koninklijke onderscheiding. Duurzame lintjes zijn veel zeldzamer, daarvan worden er maar drie per jaar uitgereikt. Eerder kregen Wubbo Ockels, Greta Thunberg, Marjan Minnesma, Prinses Irene en Frans Timmermans al het Duurzame Lintje.

En nu dus ‘onze’ Ad. Daar zijn we trots op! Eigenlijk zijn we vooral trots en onder de indruk van wat Ad (met Monique, en alle andere Ecodorpers in Boekel) bereikt heeft. Ecodorp Boekel is er gekomen, na jaren van doorzetten. Het is een proeftuin en een showroom met woningen die 98% circulair en grotendeels biobased zijn. De woningen zijn klimaatpositief want er is veel  CO2 in opgeslagen. Ad heeft diverse keren zijn verhaal mogen doen op radio en tv.

Eigenlijk waren we al hartstikke trots op ‘onze’ Ad. En vandaag op deze duurzame dinsdag zijn we dus gewoon extra trots! Ad, super goed gedaan! Wow..

We zijn het helemaal eens met de jury die stelt dat jij deze onderscheiding bij uitstek verdient ‘wegens de aansprekende wijze en grote deskundigheid en volharding waarmee jij je hebt ingezet voor de totstandkoming van Ecodorp Boekel. Daarmee heb je een belangrijke bijdrage geleverd aan het verduurzamen van de samenleving’.

Wil je de speech van Ad tijdens de uitreiking terugzien?
Klik dan hier. https://m.youtube.com/watch?v=S8WPqCV_Ez0

Lees ook hier het artikel op gen-nl.nl: https://gen-nl.nl/ecodorper-in-zelfde-lijst-als-greta-thunberg/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *